Deelnemen aan een activiteit?
Check regelmatig onze nieuwe activiteiten op deze pagina.

photo-1495996146452-1737b3678c78

Omgaan met trauma

15 juni 2023 om 20u tot 21u30
Marc Van Steenkiste

“Het is beter te spreken over “integratie” dan over “verwerking” van een traumatische voorgeschiedenis. Posttraumatisch lijden betekent vaak in de greep zijn van schaamte, gevoelens van onwaardigheid of zelfhaat. Delen van de eigen persoonlijkheid en dus ook van het eigen potentieel worden min of meer gedissocieerd. Zeker trauma’s als gevolg van misbruik geven vaak een problematische relatie met het lichaam. Deze elementen zijn moeilijk op een inzichtelijke manier te beïnvloeden. Mindfulness en compassie reiken heel wat mogelijkheden aan om onze gevreesde en vaak gemeden delen op een liefdevolle manier tegemoet te treden waardoor ze terug kunnen geïntegreerd worden in de continuïteit van ons leven. In deze workshop verkennen we deze mogelijkheden in de praktijk.  “

Marc Van Steenkiste is psychiater met diverse psychotherapeutische opleidingen (Psychoanalyse, Systeem, Mindfulness-Compassie en helemaal in het begin Bio-Energetica)

Activiteiten van partners

AMie conferentie

Arts and Mindfulness in Education (AMiE) conferentie

vrijdag 31 maart 2023 in Antwerpen

Mindfulness en kunst gaan bijzonder goed samen. Samen met Europese partners uit Noorwegen, Ierland, Portugal en Nederland stelde AP hogeschool zich de vraag op welke manier kunst een toegangspoort kan zijn voor het ontwikkelen van mindfulness vaardigheden bij kinderen tussen 3 en 12 jaar. Ze draaiden de vraag ook om. Op welke manier kan het binnenbrengen van mindfulness elementen bijdragen aan creatief kunstonderwijs? Meer info vind je op https://www.ap.be/project/amie-arts-and-mindfulness-in-education

Tijdens deze gratis Engelstalige conferentie stelt het Europese projectteam hun werk graag op een interactieve manier aan jullie voor.

Ben je geïnteresseerd en wil je op de hoogte gehouden worden rond het event?

Start vandaag jouw lidmaatschap

Deelname aan de maandelijkse online workshops is gratis voor leden.
Je kan lid worden van deze groeiende organisatie door jouw bijdrage te storten van 50 euro.
Een sociaal tarief is bespreekbaar, neem hiervoor contact op met ons.

Het lidmaatschap loopt 12 maanden vanaf ontvangst van jouw betaling.

Word nu LID