Najaarsontmoeting:

Mindfulness en ‘Ken jezelf'
In gesprek met Tinneke Beeckman


Mindfulnessvereniging nodigt je uit voor een boeiende namiddag in Leuven.
Met mindfulness als centraal onderwerp gaan we in gesprek met filosofe Tinneke Beeckman. Wat is de connectie tussen mindfulness en de thema’s uit haar boek ‘Ken jezelf’?

Naast een uitgebreid interview met Tinneke Beeckman maken we ruimte voor reflectie en ontmoeting.

Tinneke_Beeckman

Tinneke Beeckman (1976) is een van de meest vooraanstaande filosofen in het Nederlandse taalgebied. Ze schreef onder andere het bekroonde ‘Door Spinoza’s lens’ (2012) en ‘Macht en onmacht’ (2015). In 2020 verscheen haar bestseller ‘Machiavelli’s lef’, waarmee ze de Hypatia-prijs won. Naast haar boeken schrijft Beeckman columns voor De Standaard.

‘Ken jezelf’ verscheen in 2023 en is een moedige zoektocht naar zelfkennis waarin de lezer langs de grootste geesten uit de filosofie en wereldliteratuur wordt geleid; van Socrates, Hannah Arendt en Albert Camus tot Marcel Proust en Virginia Woolf. Vertrekkend vanuit persoonlijke vragen ontdekt Tinneke Beeckman hoe hun ideeën je blik op jezelf en het leven kunnen verrijken. Ze wekt in het boek klassieke denkers tot leven en laat overtuigend zien hoe de filosofie juist vandaag de dag van grote waarde kan zijn.